Atacuri masive ale Rusiei în Ucraina după discuțiile despre armistițiu

Data:

Rusia a lansat atacuri masive asupra Ucrainei în noaptea de marți spre miercuri, 12 martie, la scurt timp după ce Kievul a semnalat deschiderea pentru un armistițiu în urma discuțiilor cu Statele Unite. Bombardamentele pun sub semnul întrebării disponibilitatea lui Vladimir Putin de a accepta cerințele de pace ale lui Donald Trump, notează Daily Mail.

În Odesa, forțele ruse au lovit o navă de marfă sub pavilion Barbados, care transporta cereale destinate Africii, omorând patru persoane și rănind altele. În Dnipro, un atac a distrus zece case, afectând o școală și o grădiniță, iar un bărbat a fost rănit grav. Drone Shahed de fabricație iraniană au vizat Harkov, iar la Sumî, un depozit a fost cuprins de flăcări în urma bombardamentelor.

Nava de marfă MJ Pinar, gestionată de greci, a fost atacată în timp ce încărca 30.000 de tone de grâu în Odesa, afectând exporturile de cereale ucrainene către Africa. Printre marinarii decedați se numără trei sirieni și un ucrainean, iar alți doi membri ai echipajului au fost răniți.

Reacția internațională și negocierile diplomatice

Aliații europeni privesc cu scepticism posibilitatea unui armistițiu, în contextul intensificării atacurilor rusești. Premierul britanic Keir Starmer a subliniat necesitatea unor eforturi sporite pentru o pace durabilă, iar președintele francez Emmanuel Macron a salutat progresul discuțiilor dintre SUA și Ucraina, subliniind că „mingea este acum în terenul Rusiei.”

Surse diplomatice susțin că trimisul special al președintelui Trump, Steve Witkoff, ar putea merge la Moscova pentru a discuta un posibil acord de pace cu Putin. Totodată, consilierul pentru securitate națională al SUA, Mike Waltz, a declarat că Trump este pregătit să exercite presiuni asupra liderului de la Kremlin pentru a încheia un armistițiu.

În ciuda acestor inițiative, vocile de la Moscova se opun unui armistițiu de 30 de zile. Deputatul Dumei de Stat, Viktor Sobolev, consideră că o pauză în lupte ar oferi Ucrainei timp pentru a se reînarma, ceea ce ar face armistițiul „inacceptabil” pentru Rusia.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

ANAF, ofensivă împotriva vânzărilor online nedeclarate: 11.000 de persoane notificate

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intensifică verificările asupra...

Ion Iliescu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar

Tribunalul București a decis să anuleze certificatul de revoluționar...

Zalujnîi: „Oficialii români mi-au cerut să tac despre dronele rusești căzute în România”

Fostul șef al armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi, actualmente ambasador...