Atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei: sute de drone și rachete lansate. Cel puțin 20 de morți și 43 de răniți.

Data:

Rusia a lansat un atac aerian de amploare asupra Ucrainei în noaptea de vineri spre sâmbătă, la doar două zile după ce SUA au oprit schimburile de informații militare cu armata ucraineană.

Forțele ruse au utilizat două rachete balistice Iskander, o rachetă de croazieră și 145 de drone kamikaze pentru a lovi mai multe regiuni ucrainene. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise, iar alte 43 au fost rănite în regiunea Donețk, conform BBC.

Ucraina: „Rușii sunt încurajați de declarațiile lui Trump”

Maiorul ucrainean Volodimir Omelian a declarat că Rusia este „extrem de încurajată” de recentele declarații ale fostului președinte american Donald Trump, care a sugerat retragerea trupelor SUA din Europa și reducerea sancțiunilor împotriva Moscovei.

Apărarea ucraineană a doborât 79 de drone

Armata ucraineană susține că a reușit să neutralizeze o rachetă de croazieră și 79 de drone Shahed, utilizând avioane de vânătoare și sisteme de apărare antiaeriană. Dronele-momeală, fără încărcătură explozivă, au fost folosite de Rusia pentru a suprasatura sistemele de apărare ale Ucrainei.

SUA au suspendat sprijinul militar pentru Ucraina

În această săptămână, administrația Trump a decis să oprească ajutorul militar și schimbul de informații cu Ucraina, decizie confirmată de directorul CIA, John Ratcliffe, și de consilierul pentru securitate națională, Mike Waltz.

Rusia acuză SUA de implicare în conflict

Oficialii ruși au acuzat în repetate rânduri SUA și Occidentul că furnizează Ucrainei informații despre ținte rusești prin sateliți, drone de recunoaștere și avioane spion.

Situația de pe front rămâne tensionată, iar atacurile rusești s-au intensificat pe fondul schimbărilor din politica externă a SUA.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Pericol! Din ce în ce mai mulți urși în zonele locuite din Buzău. Autoritățile promit măsuri rapide

Creșterea numărului de urși care ajung în localitățile din...

Crin Antonescu: „Călin Georgescu și Elena Lasconi nu erau oameni din afara sistemului”

Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale, a...