Aproximativ 50 de șoferi au rămas fără permis pentru exces de viteză

Data:

În ultimele 48 de ore, polițiștii din Oltenia au desfășurat activități specifice pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru reducerea riscului de accidente rutiere. Aproximativ 400 de amenzi în valoare totală de aproape 140.000 de lei au fost aplicate, iar aproximativ 60 de permise auto au fost reținute, în principal din cauza depășirii limitelor de viteză.

Aceste acțiuni au avut drept obiectiv prevenirea actelor de violență și identificarea șoferilor care nu respectă regulile de circulație, cu accent pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, precum și pe cei care depășesc limitele legale de viteză. În acest interval, polițiștii au intervenit în peste 100 de situații, dintre care 74 au fost raportate prin apelul de urgență 112.

În cadrul acestor activități, au fost impuse peste 400 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsură suplimentară, au fost reținute 58 de permise de conducere. Majoritatea acestora au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, trei pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, și opt pentru alte încălcări ale regulilor de circulație. De asemenea, au fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru vehicule care prezentau defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea altor obligații legale, iar patru infracțiuni la regimul rutier au fost constatate.

Într-un caz distinct, un șofer a fost depistat fără permis de conducere, iar în altul, un tânăr din Brastavățu conducea un moped neînmatriculat. Ambii au fost sancționați conform legii.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...