Anchetă în cazul tragediei din Olt: Grinda de 10 tone a fost repusă la loc

Data:

În urma tragicului incident din Olt, o anchetă pentru ucidere din culpă a fost demarată în urma prinderii sub o grindă metalică de 10 tone a unei mașini în mers, soldată cu decesul unei femei. Potrivit informațiilor, limitatorul de înălțime al grinzii a fost agățat de un camion ce transporta mai multe utilaje. Chiar dacă patronul șoferului susține că au fost respectate regulile, administratorul drumului afirmă că stratul de asfalt ar fi fost ridicat.

Conducătorul camionului se află sub amenințarea unei posibile pedepse cu închisoarea dacă va fi găsit vinovat. În paralel, limitatorul de înălțime a fost repus la loc, intervenția având loc aproape 24 de ore de la tragicul eveniment.

Grinda de fier, în jur de 10 tone, implicată în incident, a fost reinstalată și sudată de către angajații unei companii turcești specializate în reabilitarea DN6 din județul Olt. Operațiunea a demarat la data de 24 ianuarie și a durat câteva ore. Între timp, ancheta continuă în privința accidentului din 23 ianuarie, soldat cu decesul unei femei în vârstă de 66 de ani.

Rezultatele necropsiei victimei sunt așteptate, aceasta suferind un infarct după ce și-a văzut nepotul și fiul surprinși sub capota mașinii strivite. Nepotul în vârstă de 18 ani a suferit fracturi la picioare, în timp ce fiul în vârstă de 42 de ani a scăpat nevătămat.

Autoritățile au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă împotriva șoferului TIR-ului. Patronul firmei la care acesta lucrează afirmă că dezastrul s-a produs din cauza lucrărilor la DN6, care au modificat înălțimea terasamentului cu mai mulți centimetri. În replică, reprezentanții de la Drumuri afirmă că lucrările au fost efectuate conform normelor, iar distanțele sunt corecte. Poliția urmează să stabilească dacă aceste lucrări au afectat în vreun fel drumul.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...