Actorul Mircea Diaconu a încetat din viață

Data:

Actorul Mircea Diaconu a murit la 74 de ani în această dimineață. Acesta suferea de cancer, el fiind internat la Institutul Fundeni.

Trupul neînsuflețit al actorului Mircea Diaconu va fi depus luni, între orele 12.00 și 16.00, la Teatrul Nottara, unde apropiații vor putea veni să-i aducă un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc marți, la cimitirul din Săftica.

Mircea Diaconu s-a născut pe 24 decembrie 1949, în Vlădești, județul Argeș. El a fost actor, dar și om politic. De asemenea, a fost profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, din București.

Mircea Diaconu a fost un actor remarcabil, cunoscut pentru talentul său de a aduce pe scenă și pe ecran personaje memorabile, sensibile și pline de umanitate.A fost o figură centrală a teatrului românesc, iar activitatea sa la Teatrul Nottara a fost recunoscută și apreciată pe larg. Ca profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), Diaconu a contribuit la formarea a numeroase generații de actori, fiind o inspirație pentru mulți dintre cei care l-au cunoscut. A avut un parcurs politic divers, fiind senator, europarlamentar și vice-președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European.

De-a lungul activității sale politice, a promovat cultura și educația, demonstrând o dedicare profundă față de valorile democratice și de susținere a patrimoniului cultural. Mircea Diaconu va rămâne în memoria publicului ca un artist autentic, un profesor devotat și un om care a luptat pentru valorile culturale și civice. Viața sa exemplară și contribuțiile sale vor continua să inspire generații viitoare.

Condoleanțe familiei!

Filmografie

  • Metamorfoze (1972) (TV)
  • Nunta de piatră (1972)
  • Explozia (1972)
  • Adio dragă Nela (1972)
  • Capcana (1974)
  • Actorul și sălbaticii (1975)
  • Filip cel bun (1975)
  • Mere roșii (1976)
Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL