19 șoferi au rămas fără permis în Prahova

Data:

La sfârșitul săptămânii trecute Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a desfășurat o serie de acțiuni pentru reducerea accidentelor rutiere cauzate de încălcarea legilor referitoare la circulația pe drumurile publice. Scopul acestor acțiuni a fost și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prin descurajarea comportamentelor ilegale cu impact asupra siguranței rutiere.

Acțiunile au avut loc pe drumurile naționale din județ, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi și Vălenii de Munte, și în aria de competență a Secției Rurale de Poliție Valea Doftanei.

În timpul acestor acțiuni, au fost verificate peste 380 de vehicule, iar pentru combaterea accidentelor rutiere cauzate de conducerea sub influența alcoolului, au fost efectuate aproximativ 200 de teste cu etilotest și drugtest.

Au fost date în total 205 sancțiuni contravenționale, majoritatea conform Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 57 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 13 pentru pietoni care nu au respectat regulile privind traversarea străzii, și 21 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

În Băicoi, poliția a colaborat cu reprezentanții Registrului Auto Român (RAR), aplicând 18 sancțiuni pentru probleme tehnice constatate la vehicule.

Ca măsuri suplimentare, au fost reținute 20 de permise de conducere, dintre care 11 pentru depășirea limitelor legale de viteză și 5 pentru neacordarea priorității pietonilor, și două certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la aproximativ 107.000 de lei.

Precizăm că astfel de acțiuni sunt desfășurate regulat de către Inspectoratul de Poliție Județean Prahova pentru menținerea unui climat adecvat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea evenimentelor negative de orice fel.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Monstrul de lângă noi

Nu mai știu cine a zis că statul român...

Anunț concurs Primăria Frumușani din 17.07.2024

Primaria Comunei Frumușani, Județul Călarași organizează concurs de recrutare...