14 nepalezi au fost angajați ilegal pe un șantier din Dâmbovița

Data:

Patronii din România apelează tot mai frecvent la muncitorii străini, care sunt considerați mai serioși și mai puțin costisitori. Totuși, nu toți acești muncitori sunt angajați în conformitate cu prevederile legale.

În Dâmbovița, în cadrul unei acțiuni de control desfășurată de polițiștii dâmbovițeni și inspectorii de la Imigrări, au fost identificați 14 cetățeni nepalezi care munceau ilegal pe un șantier din comuna Runcu. Dintre aceștia, 10 nu aveau documentele necesare pentru a locui sau a munci legal în România.

Polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale cetățenilor nepalezi, în conformitate cu legislația în vigoare privind regimul străinilor, iar pentru cei 10 fără documente legale au fost emise decizii de returnare cu plecare voluntară.

„Acțiunea desfășurată a urmărit prevenirea și combaterea migrației ilegale și a traficului de persoane, prin identificarea spațiilor de cazare, verificarea documentației specifice, dar și prin controlul societăților comerciale care utilizează forță de muncă străină. În urma unui control efectuat în comuna Runcu, polițiștii au depistat 14 cetățeni nepalezi care desfășurau activități în domeniul construcțiilor la o societate comercială, fără a avea drept legal de muncă pe teritoriul României”, a declarat IPJ Dâmbovița.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor art. 11 din O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, și au sancționat angajatorul cu o amendă de 100.000 de lei. Au fost emise 14 decizii de returnare cu plecare voluntară, conform art. 81 din O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Poliția Județeană Dâmbovița a anunțat că va continua astfel de controale pentru a verifica legalitatea documentelor străinilor care lucrează în România.

Se estimează că România are nevoie de câteva zeci de mii de lucrători străini, în contextul în care mulți români pleacă peste hotare în căutarea unui trai mai bun.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL