12 migranți, prinși de Poliția de Frontieră în timp ce traversau ilegal Dunărea

Data:

Pe 17 septembrie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Teleorman și Giurgiu au depistat un grup de doisprezece cetățeni străini care au traversat ilegal fluviul Dunărea dinspre Bulgaria către România, folosindu-se de două ambarcațiuni cu motor. Acțiunea comună de prevenire și combatere a migrației ilegale a avut loc în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Zimnicea.

În jurul orei 23:00, polițiștii au observat cele două ambarcațiuni care transportau mai multe persoane. După ce au ajuns pe malul românesc, acestea au fost preluate de o autoutilitară. Aproximativ o oră și jumătate mai târziu, în jurul orei 00:25, autoritățile au reușit să intercepteze și să rețină atât persoanele din grup, cât și șoferul autoutilitarei, un cetățean român. Grupul a fost condus la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Teleorman pentru verificări suplimentare.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei unsprezece migranți erau cetățeni sirieni, iar unul era cetățean afgan. Șoferul român este cercetat pentru “trafic de migranți” conform art. 263, alin. 1 și 2 din Codul Penal, în timp ce migranții sunt anchetați pentru “trecere frauduloasă a frontierei de stat”, conform art. 262, alin. 1 din Codul Penal. Pe 19 septembrie 2024, cei doisprezece migranți au fost predați autorităților bulgare în baza Acordului de readmisie dintre România și Bulgaria.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL