Ziua Porților deschise pe șantierul arheologic de la Reșca-Romula din Dobrosloveni

Cele mai citite

În data de 29 iulie, într-un interval orar cuprins între 9:00 și 14:00, are loc Ziua Porților Deschise la situl arheologic de la Resca-Romula.

Evenimentul este organizat în colaborare de către Muzeul Județean Olt, Universitatea din București, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan București, Universitatea din Craiova și Universitatea Spiru Haret București, cu sprijinul Primăriei Comunei Dobrosloveni, din județul Olt.

Toți cei interesați sunt invitați să participe și să descopere bogata istorie a acestui sit arheologic fascinant.

Cercetările arheologice din anul 2023 s-au derulat in partea centrală a sitului arheologic, Sectorul Fortificația Centrală. În cursul cercetărilor au fost identificate edificii romane cu fundatii din pietriș si ziduri de caramidă arsă, care aveau camerele pavate cu cărămizi. O descoperire rară este un zid din caramidă nearsă, ce poate fi datat în perioada romană târzie, respectiv baza unei coloane monumentale din calcar. 
Din inventarul descoperirilor menționăm monede romane din argint si bronz, fragmente de statuete din bronz si marmură, vase ceramice, vase de sticlă, obiecte din os. Simultan, Universitatea din Bucuresti derulează un proiect de investigații complexe pedologice, geomorfologice, topografice, respectiv geofizice, cu drone cu senzori multispectrali și termici în vederea identifcării de structuri arheologice relevante pentru completarea topografiei orașului roman.” transmit reprezentanții Muzeului Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Scene de groază la Dobroești

Un individ de cetățenie turcă, surprins în timp ce vandaliza mai multe obiecte de mobilier urban într-un parc din...

Alte articole din aceasta categorie