Ziua Drapelului National, sarbatorita fara prea mult fast la Giurgiu

Data:

Aproximativ 100 de persoane au participat duminica in fata primariei municipiului Giurgiu la Ziua Drapelului National. Sarbatorita in fiecare an pe 26 iunie, aceasta manifestare simbolizeaza patriotismul si solidaritatea.

Evenimentul a debutat in jurul orei 9.00, mai devreme decat in anii precedenti si in fata a mult mai putini giurgiuveni. Nici programul nu a fost unul elaborat ci pe „repede inainte“. Chiar si asa au avut loc mici ezitari, fanfara grabindu-se sa intoneze imnul national inainte ca preotul sa incheie slujba de sfintire a drapelului.

Inainte ca drapelul sa fie inaltat pe catargul aferent, prefectul judetului Robert Cristoi si primarul municipiului Lucian Iliescu au sarutat tricolorul.
La manifestare, alaturi de preoti, oficialitatile militare, autoritati locale si judetene si veteranii de razboi a participat si orchestra de suflatori „Valahia“ a centrului cultural „Ion Vinea“.

Ziua Drapelului National a fost proclamata prin legea 96/1998 fiind instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848 atunci cand Guvernul revolutionar a decretat ca albastrul, galbenul si rosul sa reprezinte steagul tuturor romanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...