Ziua alfabetizarii

Date:

Data de 8 septembrie semnifica, inca din anul 1966, Ziua Internationala a Alfebetizarii. Ea a luat nastere la initiativa Congresului Mondial pentru Lichidarea Analfabetismului desfăşurat la Teheran, în 1965. Organizaţia Naţiunilor Unite a proclamat perioada 2003 – 2012 drept Deceniul ONU pentru Alfabetizare: educaţie pentru toţi.

Aceasta sarbatoare are ca scop aducerea aminte a importantei de a scrie si de a citi. In tarile dezvoltate aceste activitati sunt comune, dar in Africa situatia este cu totul alta. La ora actuala, unul din cinci adulti este analfabet si peste 67 de milioane de copii nu merg la scoala.

In total aproximativ 796 milioane de adulti au un nivel de alfabetizare minim, iar dorinta de a avea o luma fara analfabeti este apropae imposibila de atins. ONU a cerut tuturor guvernelor internationale, institutiilor si organizatiilor economice sa sprijine obiectivele campaniei “Deceniul ONU pentru Alfabetizare” si sa contribuie la o lume mai culta prin sprijin financiar.

Andreea Chicus

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...