Zilele Municipiului Giurgiu

GiurgiuProgramul pregătit de autorităţile locale pentru “Zilele municipiului Giurgiu” prevede o multitudine de manifestări cultural-artistice, spectacole de muzică dance şi de folclor, concerte de operă şi de muzică simfonică.

Despre toate aceste acţiuni, primarul Nicolae Barbu a declarat miercuri, 17 aprilie, într-o conferinţa de presă, faptul că se doreşte ca acest program să fie pe placul întregii comunităţii, atât al giurgiuvenilor tineri cât şi al adulţilor. Cât priveşte sumele cheltuite cu aceste manifestări, mare parte dintre acestea provin din sponsorizări, de la mai multe persoane fizice şi juridice.
Manifestările au fost deschise de Autoare a mai multor volume de versuri şi proză scurtă, scriitoarea Dunia Pălăngeanu, care și-a lansat vineri, 19 aprilie, la Cafeneaua Artiștilor, noul volum de versuri și proză scurtă denumit “La turnul cu ceas”. Aparută la editura “Amurg sentimental”, cartea este dedicată oraşului Giurgiu și prin urmare a fost lansată chiar în debutul manifestărilor dedicate “Zilelor Municipiului Giurgiu” .
La evenimentul de lansare a acestei cărți au fost prezenți membri ai Executivului din cadrul Primăriei Giurgiu, edilul șef Nicolae Barbu, dar și cei doi viceprimari Alexandru Vladu și Liviu Popazu,  colegi din cadrul Cenacului “Luceafărul”, scriitorii Ion Machidon şi Marga Dumitrescu Frasinu, cea care semnează și prefaţa volumului.
Invitat să ia cuvântul în deschiderea acestei acțiuni, primarul Nicolae Barbu a ținut să o felicite pe scriitoarea Dunia Pălăngeanu și a anunțat oficial deschiderea manifestărilor dedicate “Zilelor Municipiului Giurgiu”.  Prezența unui public așa de numeros, dar mai ales a autorităților locale care susțin viața culturală giurgiuveană a fost remarcată de scriitorul Ion Machidon, care a declarat că sunt tot mai rare evenimentele de acest gen din țară, care beneficiază de prezența oficialităților.
Programul acestei acțiuni de lansare a cuprins recitări și momente de muzică și dans, în acest fel autoarea aducând mulțumiri tutuor invitaților care îi sunt alături.
Apariția acestui volum a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Local Giurgiu, care a acordat suma de 6.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.