Ziarul SEMNAL a rezolvat cazul familiei Gauroi din Mitreni

Cele mai citite

Toader Gauroi
Toader Gauroi

Cititorii s-au familiarizat, probabil, cu familia Gauroi, Toader si Ioana, din comuna Mitreni, judetul Calarasi. Problemele lor legate de situatia locativa a casei in care au locuit mai bine de trei ani, au luat sfarsit.

Dar, pentru cine nu a cunoscut situatia familiei Gauroi, vom face un scurt istoric al evenimentelor care i-au adus in pragul disperarii pe doi batrani ce nu doresc decat un acoperis deasupra capului, sa-si duca batranetile linistiti. Familia Gauroi este nevoita sa paraseasca locuinta pe care au primit-o in regim social, in urma evacuarii, dupa 20 de ani, din Caminul Fabricii de conserve Valea Rosie. In urma cu un an si jumatate. familia Gauroi a fost anuntata ca locuinta si terenul aferent au un nou proprietar. Drept urmare, familia Gauroi trebuie sa elibereze locuinta. In acest sens, Gauroi Toader a inceput sa alerge pe la toate institutiile abilitate, primaria Mitreni, Consiliul Judetean Calarasi si Prefectura Calarasi in speranta ca, prin raspunsurile lor, se va elucida situatia juridica a locuintei si terenului aferent, dar si ca se va gasi o solutie convenabila asupra unui alt spatiu de locuit. Desi a facut mai multe memorii catre institutiile de mai sus, Gauroi Toader a primit multe raspunsuri evazive. Situatia materiala a familiei este una precara, acestia traind doar din pensia de 350 de lei a sotiei, Gauroi Toader considera ca sunt prea batrani pentru a se muta, dar sunt deschisi la o discutie pentru rezolvarea problemei. Nu doresc decat o camera unde sa-si duca batranetile linistiti. Gauroi Toader ne-a declarat ca, de-a lungul timpului, a incercat sa intre in legatura cu primarul comunei, Paceagiu Gheorghe, in speranta unei rezolvari amiabile a situatiei, dar ca, de foarte multe ori, acest primar i-a ignorat rugamintile, evitand orice incercare de comunicare.

Asa cum, apoi, precizam intr-un alt material, am luat legatura cu primarul comunei Mitreni, Paceagiu Gheorghe, care nu a gasit o solutie favorabila acestei familii.

Fiind in miezul iernii, negasind nicio rezolvare a problemelor cu care se confruntau, Gauroi Toader a declarat ca intentiona sa intre in greva foamei, dar, inainte, a redactat o scrisoare deschisa catre oficialitatile locale, judetene si prefect. Scrisoarea, care a aparut in paginile ziarului nostru, a avut efectul scontat. Impresionat de mesajul scrisorii, fostul prefect al judetului Calarasi, Enciu Niculae, a intervenit pe langa primarul comunei Mitreni, si s-a gasit solutia ca familia Gauroi sa se mute in cladirea care a apartinut APIA Mitreni, si care, actualmente, este nelocuita. In acest sens, s-a luat legatura si cu directorul centrului judetean Calarasi al APIA, Munteanu Ilie, care s-a aratat incantat ca acea cladire va avea un apartinator. Mai mult decat atat, Munteanu Ilie va sosi marti, 8 martie, la primaria Mitreni unde va incheia cu aceasta un contract de comodat, cu conditia ca in acea casa sa locuiasca familia Gauroi, care se va ingriji de cladire si terenul aferent acesteia. Este lesne de inteles ca familia Gauroi a primit bucuroasa vestea, acestia declarandu-se nerabdatori in a se muta cat mai repede.

De altfel, saptamana trecuta am fost in vizita la cladirea unde se va muta familia Gauroi, iar primarul comunei Mitreni ne-a inmanat cheile cladirii. Gauroi Toader ne-a declarat ca este foarte multumit ca s-a gasit o solutie pentru problemele familiei, va avea grija de cladire, va face curatenie si va monta si un gard imprejmuitor. Dar, totul, cu conditia ca sa aiba un contract, chiar de chirie, pe cladirea pe care o va ocupa. Lucru care, potrivit declaratiilor directorului APIA, Munteanu Ilie, se va infaptui in momentul in care va incheia contractul de comodat cu primaria Mitreni.

Asadar, ziarul nostru, printr-o munca sustinuta, a reusit sa rezolve cazul familiei din Mitreni care, somata fiind cu evacuarea, a obtinut ceea ce si-a dorit: o casa si linistea de care avea nevoie.

Mihaela Ionita

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

S-a activat PLANUL ROȘU de intervenție în județul Olt, în urma unei coliziuni între un autobuz și o autoutilitară

În localitatea Recea, județul Olt, a fost declanșat PLANUL ROȘU de intervenție în urma unui grav accident rutier care...

Alte articole din aceasta categorie