Zelenski vs. Trump: Bătălia declarațiilor și spațiul dezinformării

Data:


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a răspuns dur la recentele declarații ale fostului lider american, Donald Trump, sugerând că acesta „trăiește în spațiul dezinformării” și că discursul său este influențat de narativele rusești. Într-un interviu citat de The Guardian, Zelenski a respins acuzațiile lui Trump, potrivit cărora Ucraina ar fi vinovată pentru prelungirea războiului și că ar trebui să organizeze alegeri în plin conflict.

Trump a sugerat că popularitatea lui Zelenski este în cădere liberă, estimând un incredibil 4% în sondaje, în timp ce liderul ucrainean a contracarat rapid cu date concrete: 58% dintre ucraineni au încredere în el. „Dacă cineva vrea să mă înlocuiască acum, nu va funcționa”, a spus Zelenski, subliniind că astfel de informații sunt doar o parte din propaganda rusească.

Mai mult, Zelenski a avertizat asupra unui „cerc de dezinformare” care îl înconjoară pe Trump, alimentat de actori politici din Ungaria și Slovacia, două țări care au adoptat poziții mai prietenoase față de Rusia în ultimii ani.

SUA, un ajutor nesperat pentru Putin?
Liderul ucrainean a exprimat îngrijorări cu privire la poziția Statelor Unite, acuzând Washingtonul că l-a ajutat pe Vladimir Putin să iasă din izolarea internațională. Reuniunea recentă de la Riad dintre diplomații americani și ruși este privită de Kiev drept un semnal că SUA ar putea lua în considerare concesii teritoriale în schimbul unor așa-zise „garanții de securitate”.

În timp ce Trump afirmă că Ucraina beneficiază în principal de sprijinul american, Zelenski a susținut că realitatea este alta și că ajutorul internațional este mult mai divers.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Pericol! Din ce în ce mai mulți urși în zonele locuite din Buzău. Autoritățile promit măsuri rapide

Creșterea numărului de urși care ajung în localitățile din...

Crin Antonescu: „Călin Georgescu și Elena Lasconi nu erau oameni din afara sistemului”

Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale, a...