Zeci de tone de carne congelată, confiscată de poliţiştii bucureşteni de la investigarea fraudelor

carne congelataPeste 18 tone de carne de pui şi 20 de tone de macrou congelat au fost confiscate, marţi, de poliţiştii bucureşteni de la Investigarea Fraudelor în urma unor controale efectuate pe A1, A2, DN 5, Şoseaua Chitila, Şoseaua Bucureşti – Afumaţi şi pe Şoseaua Alexandriei, informează Poliţia Capitalei.
Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate de poliţiştii bucureşteni este de aproximativ 300.000 de lei.
„Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au verificat un număr de 75 de autotrenuri care transportau mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia şi Spania indisponibilizând totodată peste de 18.000 kilograme de carne de pui, peste 20.000 kilograme de macrou congelat şi peste 2.000 kilograme de fasole. Concomitent, poliţiştii Capitalei au verificat şi opt societăţi comerciale care produc şi comercializează produse de panificaţie, fiind constatată o infracţiune economică şi indisponibilizată cantitatea de peste 7.000 kilograme de făină“, precizează DGPMB într-un comunicat remis AGERPRES.
Poliţiştii au instituit filtre care au acţionat pe A1, A2, pe DN 5 – comuna Jilava, pe şoseaua Chitila, şoseaua Bucureşti – Afumaţi şi pe şoseaua Alexandriei, efectuând controale la tirurile care erau folosite la transportarea produselor achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele sunt conforme cu realitatea, verificându-se şi respectarea legislaţiei în domeniu.
La acţiunea organizată pe linia prevenirii şi combaterii actelor de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de produse alimentare de larg consum au participat şi poliţişti din cadrul Direcţiei Rutiere – IGPR, Brigada Rutieră a Capitalei şi IPJ Ilfov.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii DGPMB – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.