Zeci de reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din Romania, prezenti la Slobozia

Data:

Intalnire a reprezentantilor Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din Romania
Intalnire a reprezentantilor Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din Romania

Sub genericul „Cafeneaua ANBPR”, la Biblioteca Judeteana „Stefan Banulescu” Ialomita a avut loc, saptamana trecuta, o intalnire a reprezentantilor Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din Romania (ANBPR).

La eveniment au participat reprezentanti din judetele: Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Teleorman si Ialomita, cat si membri ai Biroului Executiv al ANBPR.

De asemenea, miercuri si joi, respectiv 8 si 9 decembrie, s-a desfasurat Sesiunea de training in domeniul managementului organizational al filialelor ANBPR.

Un „respiro” cultural in cadrul acestei instruiri, ce a facut parte din agenda pentru anul 2010, reprezentand unul dintre demersurile ANBPR pentru cresterea gradului de integrare a filialelor proprii in politicile si strategiile asumate la nivel de Asociatie, l-a constituit lansarea numarului 3 al Revistei „Jandarmeria Ialomiteana”, editata de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Ialomita, la Biblioteca Judeteana „Stefan Banulescu” Ialomita.

[pullquote]La sesiunea de training, membrii Biroului Executiv al ANBPR, impreuna cu invitatii din partea IREX Romania, au sustinut prelegeri si workshop-uri.[/pullquote]

Potrivit organizatorilor, Cafeneaua ANBPR este o metoda de dialog activ, schimb de informatii si gasire de solutii creative de actiune, este o metoda de consultare si participare a membrilor la luarea deciziilor si la formularea strategiilor de dezvoltare a Asociatiei profesionale ANBPR.

La sesiunea de training, membrii Biroului Executiv al ANBPR, impreuna cu invitatii din partea IREX Romania, au sustinut prelegeri si workshop-uri pe teme de interes precum: dezvoltarea filialelor, avantajele obtinerii personalitatii juridice si a fondurilor necesare sustinerii de servicii adresate membrilor, advocacy in relatia cu institutiile si organizatiile din judet, crearea de pachete de servicii si, nu in ultimul rand, participarea la crearea politicii de dezvoltare a ANBPR.

Pregatirea profesionala a facilitat presedintilor, vicepresedintilor si membrilor birourilor executive ale filialelor locale ANBPR intelegerea procesului de dezvoltare organizationala al Asociatiei.

Cursul a avut un format interactiv si s-a desfasurat sub coordonarea vicepresedintelui ANBPR Sorin Burlacu, directorul Bibliotecii “Vasile Voiculescu” Buzau.

„Prin aceste initiative de consultare si instruire pe care Asociatia ANBPR le intreprinde cu regularitate, bibliotecile publice vor putea atinge, in urmatorii ani, un nivel de performanta pe care le face pentru comunitatea profesionala pe care o reprezinta”, precizau organizatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...