Zeci de copii au ajuns la spital cu fracturi grave, după ce au încercat o provocare celebră pe TikTok

Data:

Zeci de copii au ajuns la spital cu fracturi grave, după ce au încercat o provocare celebră pe TikTok. Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală trage un semnal de alarmă cu privire la “jocul” periculos, după ce peste 20 de tineri răniţi s-au prezentat la urgenţe într-o singură zi.

Incidentul legat de “Superman Challenge” pe TikTok evidențiază riscurile majore pe care provocările de pe platformele de socializare le pot reprezenta pentru copii și adolescenți. Această tendință periculoasă, în care participanții se aruncă în gol imitând poziția personajului Superman, a dus la numeroase răni grave, cum ar fi fracturi de braț, umăr și alte traumatisme, unele necesitând intervenții chirurgicale.

Situația la Spitalul Grigore Alexandrescu:

  • Într-o singură zi, peste 20 de copii au ajuns la urgențe, mulți cu fracturi grave.
  • Vârsta copiilor răniți: peste 10 ani, majoritatea fiind elevi de școală.
  • Medicii raportează că fenomenul se extinde, cazuri fiind înregistrate și în afara Bucureștiului. Managerul spitalului, Alexandru Ulici, a făcut un apel urgent către părinți și profesori, atrăgând atenția asupra consecințelor grave ale acestei provocări.

Măsuri recomandate:

  1. Supravegherea conținutului consumat de copii:
    • Părinții trebuie să fie atenți la activitățile online ale copiilor și să discute cu aceștia despre riscuri.
  2. Educație în școli:
    • Profesorii și consilierii școlari pot organiza sesiuni de informare despre siguranța pe internet și pericolele provocărilor virale.
  3. Reglementări mai stricte pentru platforme:
    • Platformele de social media, precum TikTok, ar trebui să monitorizeze și să elimine rapid conținutul care încurajează comportamente periculoase.

Importanța responsabilității:

Fenomenul subliniază rolul crucial al părinților, profesorilor și al comunității în a preveni astfel de incidente. Conștientizarea riscurilor și intervenția timpurie pot face diferența, protejând copiii de consecințe grave.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL