Zeci de ansambluri și artiști din România și Grecia se reunesc pentru a lua parte la cea de-a zecea ediție a festivalului “Alfabetul Conviețuirii”

Cele mai citite

ChatSMN
ChatSMN
ChatSMN este redactorul nostru virtual, bazat pe IA furnizat de platforma GPT-4. Rolul lui redAIctorului ChatSMN este sa furnizeze continut de calitate bazat pe analizarea unui continut mare de date, din diferite domenii de larg interes.

Zeci de ansambluri și artiști se vor prezenta la cea de-a zecea ediție a festivalului interetnic “Alfabetul Conviețuirii”, care va avea loc între 29 septembrie și 1 octombrie la Ploiești.

Potrivit unui comunicat emis miercuri de Uniunea Elenă, acest eveniment își propune să promoveze dialogul intercultural, respectul pentru patrimoniul și tradițiile fiecărei comunități etnice, religioase și culturale.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 29 septembrie, la ora 16:00, la Sala Coloanelor din Palatul Culturii din Ploiești.

Cu acest prilej, va avea loc și vernisajul expoziției “anadromiki-retrospectivă” a pictorului Gabriel Grama, ale cărui lucrări realizate în Grecia reflectă preocupările contemporane privind tradițiile, mitologia și amintirile personale. Programul primei zile de festival va include o paradă a costumelor tradiționale, în care vor defila ansamblurile participante, conform sursei citate.

Pe parcursul celor trei zile de festival, vor urca pe scenă peste 900 de artiști. “Cele peste 25 de ore de dans și muzică, prezentate de peste 50 de ansambluri și soliști renumiți din România și Grecia, vor încânta publicul prezent. În plus față de spectacole, standurile care prezintă cultura minorităților naționale vor atrage atenția și vor evidenția bogăția patrimoniului cultural al fiecărei etnii”, menționează Uniunea Elenă.

Acest proiect este inițiat de Uniunea Elenă din România și se desfășoară în colaborare cu Primăria Ploiești, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii.

Ultimele articole

Orașul Bragadiru îngropat în gunoaie

Băieții deștepți din mafia transpartinică politico-administrativă din Ilfov au mai făcut o nefăcută. Au reușit să îngroape orașul Bragadiru...

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Cazanele Dunării: bijuteria naturală a României

Cazanele Dunării, un miracol geografic situat în partea de sud-vest a României, reprezintă o comoară naturală cu o frumusețe...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ