Zece statii de cale ferata urmeaza sa fie modernizate

Data:

Mai multe statii CFR vor fi modernizate
Mai multe statii CFR vor fi modernizate

CFR SA urmeaza sa modernizeze 10 statii de cale ferata, din Giurgiu, Slobozia, Calarasi, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, Botosani, Vaslui, Piatra Neamt, Braila si Pitesti, valoarea totala estimativa a proiectelor fiind de 332,8 milioane lei, adica aproximativ 92,43 milioane euro.

CFR va organiza patru licitatii pentru lucrarile de executie.

In prima licitatie au fost incluse garile Giurgiu (14,52 milioane lei, fara TVA), Slobozia Veche (29,23 milioane lei, fara TVA), Calarasi Sud (26,34 milioane lei, fara TVA), iar ofertele vor fi deschise la 21 martie.

O alta licitatie vizeaza lucrarile de modernizare pentru statiile Sfantu Gheorghe (41,74 milioane lei, fara TVA), ) si Targu Mures (45.21 milioane lei, fara TVA). Ofertele vor fi deschise la 15 martie.

Cea de-a treia procedura se refera la modernizarea garilor din Botosani (19,81 milioane lei, fara TVA), Vaslui (28,49 milioane lei, fara TVA), Piatra Neamt (25,19 milioane lei, fara TVA) si Braila (41,99 milioane de lei, fara TVA), cu deschiderea ofertelor la 24 martie.

Toate contractele au o valabilitate de doi ani de la data atribuirii, mai putin pentru statia Pitesti care are un termen de trei ani.

Lucrarile sunt finantate din fonduri nerambursabile de la Comisia Europeana prin FEDR, 69,25% si de la bugetul de stat, 30,75%.

In alegerea ofertei castigatoare pretul va avea o pondere de 80%, iar propunerea tehnica de 20%.

Firmele interesate pot depune oferte pentru fiecare unitate in parte, potrivit Mediafax.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL