Zece localităţi din judeţul Călăraşi, rată mare de infectare

Cele mai citite

Începând cu data de 3 noiembrie, autorităţile din judeţul Călăraşi au decis ca şcolile din municipiul Călăraşi şi comuna Ciocăneşti se vor desfăşura după scenariul galben. Această măsură a fost luată din cauza creşterii alarmante a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Scenariul galben înseamnă un risc mediu şi presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Astfel, cei care vor avea prioritate ca să meargă la școală sunt preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Până ieri, 3 noiembrie, în judeţul Călăraşi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, 1.806 de cazuri. 509 sunt active şi 464 au fost declarate vindecate.

În carantină la domiciliu sunt 1.729 persoane, 271 persoane sunt în izolare la domiciliu şi 80 persoane în izolare instituţionalizată (internate). În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un deces: bărbat, 81 de ani, comorbidităţi (boală cardiacă ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat, boala Alzheimer), decedat la Spitalul Municipal Olteniţa.

Conform Comitetului Judeţean pentru Suituaţii de Urgenţă, rata incidenţei cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în judeţul Călăraşi este de 1,18. Situaţia localităţilor cu rata incidenţei cumulative peste 1,5 la 1000 de locuitori este următoarea:

1. Vâlcelele (3,00)

2. Mitreni (2,76)

3. Ulmeni (2,48)

4.Mun. Olteniţa (2,36)

5. Sohatu (2,26)

6. Grădiştea (2,11)

7. Ciocăneşti (2,02)

8. Oraş Lehliu-Gară (1,82)

9. Nicolae Bălcescu (1,75)

10. Municipiul Călăraşi (1,74)

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că, atunci când incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele judeţene pot decide restricţionarea activităţii restaurantelor şi cafenelelor. Această măsură vizează şi restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor, precum şi activitatea sălilor de jocuri de noroc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie