WWF inaugurează un observator turistic la confluenţa Olt-Dunăre

Date:

Cu câteva zile înainte de Ziua Dunării, WWF-România în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt şi cu sprijinul comunităţilor locale a inaugurat în ziua de 26 iunie prima infrastructură turistică de la confluenţa Olt-Dunăre, zonă desemnată recent sit Ramsar de importanţă globală.

Balta Geraiului(c)Doru Oprisan

Infrastructura a fost construită pe terasa Dunării Inferioare, în zona Bălţii Geraiului din judeţul Olt. Balta Geraiului este una dintre cele mai importante zone de acţiune pentru WWF-România. În urmă cu 2 ani aici au început o serie de lucrări de reconstrucţie ecologică, în urma cărora au fost renaturate peste 950 hectare de luncă a Dunării, secate în perioada comunismului.

„Infrastructura turistică le oferă turiştilor şi iubitorilor de natură posibilitatea să vadă zona reconstruită, să observe în tihnă speciile de păsări şi mamifere care trăiesc în apropiere. Fiind o zonă frecventată de către turişti, construcţia unui astfel de observator îşi propune să reducă la minim  deranjul în rândul păsărilor cuibăritoare în zonă. Această infrastructură face parte dintr-un vis mai mare al nostru, acela de a muta traseul cicloturistic european din drumul naţional pe terasa Dunării”, a declarat Cristian Tetelea, coordonator proiecte Bazinul Dunării WWF-România.

Rezultatul din 26 iunie face parte din  proiectul LIFE + „Conservarea Transfrontalieră a cormoranului mic şi raţei roşii în zone cheie din România şi Bulgaria” sau, pe scurt, Frontiere Verzi  (Green Boders). În cei 4 ani de implementare, proiectul şi-a propus să asigure cadrul necesar pentru conservarea transfrontalieră a 11 situri Natura 2000 din lungul Dunării, în România şi Bulgaria. Astfel, au fost îmbunătăţite zonele de reproducere ale raţei roşii şi ale cormoranului mic, ambele specii fiind protejate la nivel european.

WWF-România susţine cicloturismul şi dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale

Începând cu această săptămână, timp de două săptămâni peste 30 de voluntari vor investiga trasee de cicloturism din 7 judeţe de-a lungul malului românesc al Dunării, în cadrul unei iniţiative a Asociaţiei ROI şi Cycling Romania, susţinută de către WWF-România. Turul Dunării îşi propune parcurgerea pe două roţi a peste 5000 de km şi colectarea unor informaţii relevante din fiecare zonă, pentru realizarea unui traseu cicloturistic complet ce va fi disponibil pe un portal dedicat, atât în limba română, cât şi în limba engleză.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...