Vremea se schimbă radical la începutul lunii februarie. Zonele unde sunt așteptate lapoviță și ninsoare

Data:

Ultima lună de iarnă aduce o schimbare bruscă a vremii, după temperaturile neobișnuit de ridicate din ultimele zile. Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii, cu temperaturi în scădere, dar și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații nu vor fi semnificative, iar stratul de zăpadă care se va forma la munte va fi subțire.

Specialiștii atrag atenția că această răcire este semnificativă comparativ cu recordurile de temperatură înregistrate în zilele anterioare. Dacă miercuri, 31 ianuarie, temperaturile maxime se situau între 5 și 17 grade Celsius, în funcție de regiune, pe 2 februarie valorile vor fi mult mai scăzute. În nord-vest, maximele nu vor depăși 2-3 grade Celsius, iar în sud și sud-vest se vor înregistra cel mult 12 grade.

În ceea ce privește temperaturile minime, meteorologii avertizează că în depresiunile din estul Transilvaniei se va atinge pragul gerului, cu valori de sub -10°C. În restul țării, minimele vor fi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi mai frecvente în zonele montane, unde sunt așteptate ninsori și lapoviță, însă stratul de zăpadă depus va fi redus. În regiunile joase, ploile vor fi slabe și izolate, mai ales în vest și nord-vest. De asemenea, în zonele unde ceața și nebulozitatea joasă persistă, este posibil să apară burniță sau ploi slabe.

Meteorologii subliniază că, deși această răcire este temporară, ea marchează o revenire la temperaturi mai apropiate de normalul climatologic pentru luna februarie. Rămâne de văzut dacă iarna își va mai face simțită prezența în următoarele săptămâni sau dacă temperaturile ridicate vor reveni rapid.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL