Vor fi bani pentru restaurarea sediului Prefecturii Călăraşi?

Data:

Sediul prefecturii CalarasiPalatul Administrativ al judeţului Călăraşi, monument istoric, este în plin proces de consolidare, cu fonduri de la Banca Mondială. Vechea conducere a Prefecturii a restaurat o aripă a instituţiei, iar cealaltă aripă este în plin proces de transformare.

Banca Mondială finanţează exclusiv lucrările de consolidare a clădirii, iar celelalte lucrări trebuie suportate de la bugetul de stat. Actuala conducere a Prefecturii Călăraşi este mulţumită de calitatea lucrărilor executate, lucrări ce garantează siguranţa clădirii în faţa unui eventual cutremur.

„S-au făcut săpături de patru-cinci metri adâncime şi s-au turnat planşee de beton care continuă până la etajul 1. Procesul de consolidare este, după părerea diriginţilor de şantier, finalizat în proporţie de peste 80%, dar treaba complicată începe de abia acum. Trebuie primită şi partea de cofinanţare din partea guvernului, prin Consiliul Judeţean, care să ne permită continuarea lucrării de restaurare“, a declarat subprefectul Nicolae Enciu.

Proiectul iniţial viza o sumă de consolidare de 40 de miliarde, mizându-se pe faptul că nu se va schimba nici o lemnărie, dar toate uşile şi ferestrele trebuie înlocuite, aşa că suma a ajuns la 90 de miliarde lei vechi.

„Pe lângă cele 10-15 miliarde lei vechi pe care sigur le vom primi de la Banca Mondială, ne-ar mai trebui încă 30-40 de miliarde lei vechi de la Guvernul României. Dacă va râmăne clădirea în stadiul la care se va afla după cheltuirea banilor de la Banca Mondială, atunci ea va putea deveni adăpost pentru oamenii străzii sau WC public.

La ora actuală, văzând stadiul la care s-a ajuns şi calitatea lucrărilor, nu avem ce reproşa nimănui. S-a estimat în oglindă valoarea integrală a lucrării, s-au întocmit dispoziţii de şantier pentru fiecare lucrare suplimentară apărută. În următoarele patru luni mai putem accesa bani de la Banca Mondială, iar în paralel cu aceste lucrări noi trebuie să facem celelalte lucrări pentru a nu munci în zadar la consolidare. Nu a fost niciodată o problemă cu banii de la Banca Mondială, a fost numai problema constructorului de a ţine pasul cu stadiile de finanţare“, a precizat subprefectul.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ceasornicar, cizmar, pălărier. Meserii din secolul trecut, pe care de dispariție

Ceasornicarii, cizmarii, sifonarii, electricienii, cei care repară frigiderele, televizoarele...

Buzău. Un autoturism a acroșat un pieton care traversa strada regulamentar

Incidentul de pe DN 2, în zona Mărăcineni, județul...

Comedie, dramă și muzică simfonică: ProTicket aduce pe scenă spectacole de neuitat

ProTicket, cel mai mare producător de teatru privat din...