VLAD ŢEPEŞ- RECORD LA 5O DE METRI OBSTACOLE!

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Desigur că titlul pare o glumă,  dar conţine şi o parte de adevăr. Totul porneşte de la faptul că municipalitatea  a reuşit, cu paşi mici dar siguri, să câştige pariul cu giurgiuvenii şi să construiască sensul giratoriu din Piaţa Tricolorului în nici două săptămâni, fără să închidă circulaţia în zonă şi fără ca vreun accident de circulaţie să fie înregistrat. Pentru asta s-a lucrat zi-lumină şi a fost nevoie să fie mutată şi statuia voievodului Vlad Ţepeş, de pe vechiul anplasament, în mijlocul intersecţiei, la aproximativ 50 de metri.

Printre altele, lucrările, executate de DADP,  au presupus lărgirea arterelor de circulaţie, modificarea trotuarelor şi a bordurilor, anularea cablurilor aeriene, amenajarea sensului giratoriu şi al noului anplasament statuar, trasarea noilor semne de circulaţie, a trecerilor de pietoni şi pregătirea solului din interiorului sensului pentru a fi însămânţat cu flori şi gazon.

Pe toată durata revenirii cu picioarele pe pământ, statuia voievodului, înaltă de peste trei metri şi cântărind peste o tonă, a fost păzită non-stop pentru ca, Doamne fereşte!, vreun “întreprinzător “ să nu încerce marea lovitură pe la depozitele de valorificare a …deşeurilor feroase.

Gelu BREBENEL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie