Vizita lui Victor Ponta la Brăila

Data:

Victor Ponta a venit la Brăila pentru a vedea ce trebuie făcut pentru revigorarea sistemului de irigaţii din România

victor ponta

La invitaţia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, Victor Ponta a văzut cea mai mare staţie de pompare a apei din Dunăre, IM Gheorghiu, de la Stăncuţa, din judeţul Brăila. Dacă ar fi funcţională, staţia ar duce la irigarea a peste 200.000 de hectare de teren agricol, tot judeţul Brăila, parte din Ialomiţa, dar şi din Buzău.

Staţia IM Gheorghiu de la Stăncuţa-Cuza Vodă de Brăila – veche de 40 de ani – nu mai funcţionează decât cu două nave din totalul de 10. Pentru reabilitarea sa ar fi nevoie de 6 milioane de euro. Staţia este cea mai mare nu numai din România, ci şi din Sud Estul Europei.

Victor Ponta a venit pe 28 mai la staţie, iar Daniel Constantin i-a explicat ce ar însemna funcţionarea acestei staţii pentru România: “S-ar putea iriga peste 200.000 de hectare de teren agricol, iar avantajul este că aici avem tot sistemul de irigaţii intact, iar pentru reabilitarea acesteia nu trebuie decât garanţii guvernamentale, încercăm să găsim o formulă de parteneriat”, a spus Daniel Constantin.

Staţia aparţine ANIF şi pe vremea lui Ceauşescu, pe când funcţiona la capacitate, susţinea agricultura din tot judeţul Brăila, plus o parte din Ialomiţa şi Buzău.

“Am venit să văd cu ochii mei care sunt primii paşi ce trebuie făcuţi pentru reabilitarea sistemului de irigaţii din România. Acest obiectiv este unul strategic”, a declarat Ponta.

Apoi, Victor Ponta a vizitat substaţia-navă de la Lacu Rezi-Însurăţei, unde a văzut cum funcţionează efectiv sistemul de la scoatere a apei din Dunăre până la culturile agricole.

adevarul.ro

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...

La ACSO Viitorul Pantelimon se cresc campioni!

Echipa U15 de la ACSO Viitorul Pantelimon a fost...