Vizita lui Victor Ponta la Brăila

Cele mai citite

Victor Ponta a venit la Brăila pentru a vedea ce trebuie făcut pentru revigorarea sistemului de irigaţii din România

victor ponta

La invitaţia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, Victor Ponta a văzut cea mai mare staţie de pompare a apei din Dunăre, IM Gheorghiu, de la Stăncuţa, din judeţul Brăila. Dacă ar fi funcţională, staţia ar duce la irigarea a peste 200.000 de hectare de teren agricol, tot judeţul Brăila, parte din Ialomiţa, dar şi din Buzău.

Staţia IM Gheorghiu de la Stăncuţa-Cuza Vodă de Brăila – veche de 40 de ani – nu mai funcţionează decât cu două nave din totalul de 10. Pentru reabilitarea sa ar fi nevoie de 6 milioane de euro. Staţia este cea mai mare nu numai din România, ci şi din Sud Estul Europei.

Victor Ponta a venit pe 28 mai la staţie, iar Daniel Constantin i-a explicat ce ar însemna funcţionarea acestei staţii pentru România: „S-ar putea iriga peste 200.000 de hectare de teren agricol, iar avantajul este că aici avem tot sistemul de irigaţii intact, iar pentru reabilitarea acesteia nu trebuie decât garanţii guvernamentale, încercăm să găsim o formulă de parteneriat”, a spus Daniel Constantin.

Staţia aparţine ANIF şi pe vremea lui Ceauşescu, pe când funcţiona la capacitate, susţinea agricultura din tot judeţul Brăila, plus o parte din Ialomiţa şi Buzău.

„Am venit să văd cu ochii mei care sunt primii paşi ce trebuie făcuţi pentru reabilitarea sistemului de irigaţii din România. Acest obiectiv este unul strategic”, a declarat Ponta.

Apoi, Victor Ponta a vizitat substaţia-navă de la Lacu Rezi-Însurăţei, unde a văzut cum funcţionează efectiv sistemul de la scoatere a apei din Dunăre până la culturile agricole.

adevarul.ro

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img