Vizită în zonele pilot Iezer şi Ciocăneşti a reprezentanţilor WWF

Data:

Reprezentanţii uneia dintre cele mai mari organizaţii internaţionale de conservare a naturii – World Wide Fund for Nature (WWF) – au vizitat fermele piscicole de la Iezer şi Ciocăneşti, ambele incluse într-un proiect de anvergură – „Promovarea Plăţilor pentru Servicii de Mediu şi a schemelor de finanţare sustenabilă pentru Bazinul Dunării“.
Proiectul, implementat în România şi Bulgaria, în perioada 2010-2014, este finanţat de Programul de Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP) şi sprijinit de Uniunea Europeană şi este implementat împreună cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională Apele Române. Valoarea totală a proiectului este de 2.314.049 dolari.
Un grup de 35 de persoane a vizitat joi cele două ferme, fiind prezenţi în zonă şi reprezentanţi ai autorităţilor din Bulgaria, Ucraina şi Serbia.
Potrivit reprezentantului WWF, Ioana Betianu, ambele ferme vizitate sunt situate în Zone de Protecţie Specială, de aceea au fost selectate de către organizaţie să dezvolte şi să implementeze practici de acvacultură durabile, care contribuie la furnizarea serviciilor de mediu – purificarea apei, implicit calitatea peştelui, diversitatea păsărilor, sau chiar producţia de biomasă.
Ea a mai susţinut că aici există oportunitatea obţinerii de compensaţii Natura 2000, în cadrul Programului Operaţional European pentru Pescuit (POP), dar şi a dezvoltării unor criterii de compensare pentru fermele piscicole din afara reţelei Natura 2000. O altă oportunitate este producerea de energie din biomasă, având la bază combinaţia de vegetaţie acvatică şi deşeuri agricole.
Promovarea şi dezvoltarea activităţilor de eco-turism la nivel local, crearea de pieţe pentru produse din peşte de calitate şi îmbunătăţirea calităţii şi a cantităţii apei constituie, de asemenea, beneficii ce vor fi urmărite în cadrul proiectului.
Proiectul mai include o zonă pilot, Platoul Maramureşului, unde operatorii de turism au acceptat ideea de a direcţiona o parte din venituri pentru sprijinirea ariilor protejate, mai exact pentru implementarea practicilor de conservare a biodiversităţii şi a bunurilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...