Viceprimarul de la Belciugatele, cercetat penal pentru abuz in serviciu

Cele mai citite

Viceprimarul de la Belciugatele, Gabriel Gurlui este cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanei.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi, inspector Ramona Tudor a declarat luni, pentru AGERPRES, ca plangerea penala inregistrata pe numele lui Gabriel Gurlui a fost facuta de primarul comunei Belciugatele, Petre Dinei care sesizeaza faptul ca nu mai poate intra in biroul sau de cateva zile din cauza unui grilaj metalic pus la intrare de viceprimar. De asemenea, Dinei acuza viceprimarul ca ar fi schimbat si yala de la intrarea principala in primarie, ceea ce face ca el sa nu mai poata intra in cladire. Mai mult, primarul sustine ca la intrarea in primarie ar exista si agenti de paza ai unei societati care nu ii permit sa intre in institutie.
Potrivit primarului Dinei, situatia de fata ar fi aparut ca urmare a unei solutii date de magistratii Tribunalului Brasov la care el a facut recurs si care are termen de judecata la sfarsitul anului. Pe numele lui Petre Dinei, anul trecut prefectul judetului Calarasi a emis un ordin prin care a incetat de drept mandatul de primar, inainte de expirarea duratei normale de patru ani, deoarece si-a schimbat domiciliul pe o perioada determinata de timp, din comuna Belciugatele in municipiul Bucuresti.
Ordinul prefectului a fost suspendat la executare printr-o hotarare pronuntata de Tribunalul Calarasi, dar numai pana la pronuntarea instantei de fond, respectiv Tribunalul Brasov care a respins actiunea ca tardiv formulata.
In conditiile in care primarul a declarat recurs impotriva acestei hotarari, aceasta este suspendata de drept la executare incepand cu data inregistrarii cererii de recurs.
„Am avut discutii cu ambele parti in aceasta problema si le-am spus ca potrivit prevederilor legale hotararea judecatoreasca pentru a putea fi susceptibila de a fi executata trebuie pusa formulei executorii. Pana la investirea cu formula executorie a acestei hotarari judecatoresti invocata in speta de fata opereaza o alta hotarare deja executorie cea care suspenda ordinul prefectului. Asta o spun in calitate de prefect la momentul acesta. Am solicitat primarului in functie sa asigure coordonarea primariei pana la momentul cand hotararea judecatoreasca este executorie si prevederile ordinului prefectului reintra in functiune“. a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judetului Calarasi, Emil Musat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie