Valeriu Zgonea: Podul Calafat – Vidin este o investiţie foarte importantă pentru zona Olteniei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri, 14 iunie, că podul Calafat – Vidin este o investiţie foarte importantă pentru România, mai ales pentru Oltenia, pentru că va influenţa dezvoltarea economică în această parte ţării.

Podul_Calafat_-_Vidin,_martie_2013

“Este o investiţie foarte importantă pentru România, mai ales pentru judeţul Dolj şi întreaga Oltenie, pentru că va influenţa dezvoltarea economică în această parte a ţării. Investitorii vor fi mai interesaţi de zona noastră. Trebuie rezolvată în regim de urgenţă problema infrastructurii, drumul Calafat – Craiova şi autostrada Craiova – Piteşti, dar şi legătura spre vestul ţării. Vă asigur că toţi parlamentarii Doljului ne vom bate pentru asigurarea finanţării în vederea modernizării infrastructurii rutiere din zonă”, afirmă Zgonea (deputat de Dolj), care a participat la ceremonia organizată cu prilejul inaugurării Podului Calafat – Vidin, după cum se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Podul Calafat – Vidin, al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria, a fost inaugurat vineri în prezenţa premierului Victor Ponta, a omologului său bulgar, Plamen Oreşarski, şi a comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn.

Podul, cofinanţat din Fondul de Coeziune al UE, este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă oraşul german Dresda de oraşul Istanbul din Turcia. Podul are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Costurile construcţiei, care până în anul 2011 erau estimate la circa 225 de milioane de euro, au depăşit cel mai probabil 250 milioane de euro.

AGERPRES

Un Comentariu la "Valeriu Zgonea: Podul Calafat – Vidin este o investiţie foarte importantă pentru zona Olteniei"

  1. Pingback: Patru trenuri, spre şi dinspre Buzău, ar putea fi anulate de joi | Ziarul Semnal de Buzau

Leave a Reply

Your email address will not be published.