Romii din Dambovita vor pleca in Anglia, Germania sau Spania

Cele mai citite

Rromi
Rromi

Saracia din Romania i-a indemnat pe romi sa plece in alte state din Uniunea Europeana. Se pare insa ca Europa nu i-a asteptat cu bratele deschise, iar daca Franta a repatriat o mare parte dintre romii ce impanzisera strazile si cartierele, iata ca nevoia de supravietuire ii indeamna pe acestia sa caute un trai mai bun in Marea Britanie, Germania sau Spania.

Publicatiile straine au relatat despre cazul romilor repatriati, dar au adus la cunostinta si conditiile in care taiesc acestia in Romania. Sky News face referire la comunele Fantanele si Cojasca, din judetul Dambovita, relatand faptul ca aici lipsesc electricitatea si apa curenta, insa poti distinge cu usurinta pe strazi masinile cu numere de inmatriculare straine.

Desi este des criticata politica presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, iar majoritatea crede ca repatrierea romilor nu reprezinta o solutie, totusi, statisticile vorbesc de o inmultire ingrijoratoare a cestora si despre o problema sociala tot mai mare pentru Uniune.

Este adevarat, pe de alta parte, ca romii nu pot fi deportati din Franta sau oricare alta tara din Uniunea Europeana, pentru ca, asa cum declara cei in cauza, sunt cetateni ai UE si au drepturi. Dincolo de acestea insa, nevoia de hrana, lipsa locurilor de munca si saracia lucie in care se scalda familii cu peste zece copii i-au determinat pe romi sa paraseasca plaiurile mioritice pentru a vinde odorizante de masina pe stazile Londrei, se pare, urmatoarea destinatie preferata de acestia, informeaza Mediafax.

Potrivit Sky News , 90 la suta dintre romii care traiau in localitatea Cojasca se folosesc din plin de dreptul la libera circulatie si vor merge fara jena catre tarile care ofera o optiune mai usoara. De asemenea, adauga publicatia, extinderea blocului european către Europa de Est a creat beneficii strategice şi economice pentru Unine, dar romii cred că în acest preţ este inclusă şi scoaterea lor din sărăcie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie