Urmările grindinei din zona Corabia: mii de hectare de culturi agricole şi legume au fost afectate

Data:

Furtuna însoţită de grindină, ploi şi vijelie, care s-a abătut joi seară asupra oraşului Corabia din judeţul Olt, dar şi a altor localităţi din imediata vecinătate, a provocat distrugeri şi a afectat mii de hectare de teren şi culturi agricole. Vineri, autorităţile judeţene s-au întâlnit de urgenţă într-o şedinţă pentru a inventaria urmările prăpădului.

furtuna agr

Prefectul judeţului Olt, Eugen Ionică, a convocat, vineri dimineaţă, Grupul de Suport Tehnic nr. 1 din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în scopul analizării situaţiei existente şi luarea de urgenţă a măsurilor ce se impun după grindina de joi seară din sudul teritoriului. Conform raportului operativ preliminar întocmit de către instituţiile cu atribuţii de la nivelul judeţului, în urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în seara zilei de 30 mai au fost afectate în proporţie de 70% – de grindină, ploaie şi vânt puternic – următoarele suprafeţe de culturi: 800 hectare de grâu, 10 hectare orz, 5 hectare ovăz, 700 hectare porumb, 1.500 hectare porumb, 1.500 hectare floarea-soarelui, 10 hectare rapiţă. De asemenea, la acestea se adaugă alte 200 de hectare păşuni, 3.165 hectare teren arabil, 140 hectare legume de câmp şi legume în solariile cetăţenilor din comuna Izbiceni. În comuna Giuvărăşti au fost afectate un număr de 20 de locuinţe, plus aproximativ 1.200 hectare de culturi agricole, 1.065 hectare teren arabil şi un post trafo de energie electrică. De asemenea, în comuna Gârcov au fost distruse 1.182 hectare teren arabil, grindina de dimensiuni cuprinse între 2-3 cm. a omorât 300 de păsări din locuinţa unui cetăţean, iar în satul Ursa au fost afectate 50 de locuinţe şi anexe ale acestora.

Mari pagube au fost şi în oraşul Corabia, unde aproape 5.850 hectare de teren arabil din imediata proximitate au acum culturile distruse. Nu în ultimul rând, tot aici s-au primit de la cetăţeni semnale de ţigle şi geamuri sparte la clădirile din centrul oraşului. “În această după-amiază, Grupul de Suport Tehnic nr. 1 constituit la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, grup din care fac parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ISU Olt, Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, Direcţia Agricolă Olt şi Direcţia Drumuri Judeţene Olt se afla în teritoriu pentru a stabili cu exactitate pagubele produse de fenomenele meteo extreme. Pe baza constatărilor ce se vor face va fi întocmit un raport pe care Prefectura Olt îl va înainta Direcţiei Generale pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Dan Stoichicescu, director al Cancelariei Prefectului Olt.

adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...