UPET Târgoviște, un fost colos industrial, pierde teren în favoarea parcărilor și supermarketurilor

Cele mai citite

În locul fostei uzine industriale UPET din Târgoviște, care cândva angaja mii de oameni acum 30 de ani, se ridică acum construcții moderne și parcări cu sute de locuri, într-unul dintre cele mai importante proiecte pentru fluidizarea traficului din oraș.

Halele abandonate de mult timp vor fi înlocuite cu o parcare etajată cu 358 de locuri și o nouă arteră rutieră, construite pe un teren expropriat de Primăria Târgoviște de la UPET. Suprafața investiției va fi de peste 20.000 de metri pătrați și zona va fi înfrumusețată cu o amprentă verde prin plantarea de copaci și spațiu verde.

Parcarea va fi dotată cu panouri fotovoltaice amplasate pe terasa de deasupra etajului 1 și va avea o suprafață totală de 13.559 metri pătrați. Proiectul, în valoare de 45 de milioane de lei, va fi realizat de Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște. Viitoarea arteră va conecta Bulevardul I. C. Brătianu cu str. Locotenent Stancu Ion, cu o deschidere la str. Arsenalului.

În trecut, UPET a fost fondată ca o fonderie de tunuri în 1872, care ulterior a devenit Arsenalul din Târgoviște. La momentul proclamării Republicii Populare Române, orașul găzduia Atelierele CFR (fostul Arsenal al Armatei), trei rafinării de petrol, cinci fabrici de sifoane, două fabrici de mezeluri, două de teracotă, o fabrică de oxigen, o fabrică de spirt, una de săpun, o sticlărie, o turnătorie și 8 mori de făină.

În 1973, la împlinirea a 100 de ani de la înființarea Uzinei de Utilaj Petrolier Târgoviște, Nicolae Ceaușescu a dezvelit o placă jubiliară. În 1974, UPET a contribuit cu 30% din exportul producției industriale a județului.

Chiar și după ce și-a restrâns teritoriul, UPET SA continuă să își desfășoare activitatea, fiind lider în fabricarea de instalații mobile de foraj și intervenție la sondă, cu o capacitate la cârlig între 30 și 250 de tone, precum și a pieselor de schimb pentru instalații și a echipamentelor specializate, cum ar fi mese rotative, macarale cârlig, trolii, geamblacuri, capete hidraulice și aparatură hidraulică și pneumatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Angajată a DGASPC Sector 4, acuzată că a intermediat adopţia unui copil pentru 10.000 de euro

Vișinel Bălan, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a dezvăluit informații despre o angajată...

Alte articole din aceasta categorie