Universitatea din București, despre „stegarul dac” care urcă pe acoperișul Palatului Universității: Clădirea este predată Companiei Naționale de Investiții, iar autoritățile au fost sesizate de fiecare dată

Data:

Universitatea din București (UB) susține că a sesizat autoritățile de fiecare dată când „stegarul dac” a fost observat pe acoperișul Palatului Universității, de deasupra Facultății de Geografie, clădire aflată în renovare și gestionată de Compania Națională de Investiții (CNI), potrivit unui răspuns oficial către Edupedu.ro.

În răspunsul primit, UB explică faptul că Palatul Universității din București, situat pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 4 – 12, se află într-un amplu proces de consolidare și restaurare și că, în conformitate cu prevederile legale, clădirea a fost predată, prin proces-verbal de predare-primire, Companiei Naționale de Investiții (CNI). Aceasta este instituția care se ocupă de gestionarea lucrărilor de renovare.

„Stegarul dac” a fost observat urcând și plimbându-se pe schelele de la Facultatea de Geografie a UB în ultimele trei luni, de unde face transmisiuni live pe TikTok și flutură steagul României pe latura dinspre Teatrul Național și bulevardul Nicolae Bălcescu.

În răspunsul transmis, Universitatea susține că a luat toate măsurile legale disponibile pentru a semnala prezența persoanei pe clădire și pentru a preveni eventuale incidente: „În ceea ce privește situația indicată de dvs., atât reprezentanții Universității din București, cât și reprezentanții constructorului care execută lucrările de consolidare și restaurare, au întreprins toate măsurile legale, contactând, de fiecare dată, autoritățile competente în soluționarea acestui tip de situație – atât prin apeluri la numărul unic 112, cât și prin discuții repetate purtate cu reprezentanți ai acestor autorități”.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Accident grav pe DN1: Două persoane au murit, alte trei au fost rănite

Un accident grav a avut loc astăzi pe DN1,...

Simulările pentru Evaluarea Națională 2025 încep pe 18 martie

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simulările pentru...

Teroare la marginea Galațiului: Șacalii pun stăpânire pe un cartier întreg

Locuitorii unui cartier din Galați trăiesc cu frica în...