Un urs a devastat o casă din Siriu, în căutare de hrană. Din fericire, nu era nimeni înăuntru, iar animalul a distrus tot ce i-a stat în cale

Data:

Prezența urșilor în zonele locuite din județul Buzău a devenit tot mai frecventă și periculoasă, așa cum o demonstrează două incidente recente petrecute în Siriu și Scorțoasa. Astă-vară, la Siriu, o cameră de supraveghere a surprins imagini șocante cu un urs care a pătruns într-o locuință, după ce a încercat să deschidă ușa în căutare de hrană. Deși casa a fost devastată, din fericire, nimeni nu se afla în locuință în acel moment, evitându-se astfel o tragedie.

La Scorțoasa, un alt urs a terorizat localitatea timp de mai multe nopți, atacând gospodăriile în mod repetat. În ciuda încercărilor de alungare, inclusiv prin focuri de armă, animalul a continuat să revină, punând în pericol siguranța locuitorilor. După multiple intervenții eșuate, autoritățile locale au decis împușcarea ursului.

Situația devine din ce în ce mai alarmantă, iar autoritățile au început să acționeze.

Recent, s-au emis autorizații pentru împușcarea a 28 de urși din județ, ca măsură preventivă pentru evitarea altor atacuri. Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău a primit autorizații pentru 14 urși și va organiza în următoarele zile acțiuni pentru extragerea exemplarelor problematice din zonele cu cele mai multe atacuri, cum ar fi Valea Slănicului, Nehoiu și Pătârlagele.

Aceste măsuri sunt văzute ca esențiale pentru protejarea comunităților locale, mai ales în condițiile în care urșii devin din ce în ce mai obișnuiți cu prezența umană și atacurile lor nu mai pot fi prevenite prin metode non-violente.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL