Un şofer băut şi cu permisul suspendat a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor din Olt

Un şofer băut şi cu permisul suspendat a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor din Olt

Sâmbătă seara, poliţiştii din judeţul Olt au făcut uz de armamentul din dotare şi au tras două focuri de armă pentru prinderea unui şofer care a refuzat să oprească la semnalul acestora. Oamenii legii au stabilit că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi avea şi permisul suspendat.

Astfel, pe data de 6 februarie, în jurul orei 19.00,  poliţiştii Serviciului Rutier au făcut semnalul regulamentar de oprire unui conducător auto, care se deplasa pe raza comunei Pârşcoveni, dar acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor, continuându-şi deplasarea.

„Poliţiştii au pornit de îndată în urmărirea autoturismului, conducătorul auto fiind somat verbal prin difuzorul autospecialei. Au fost executate două focuri de armă cu armamentul din dotare,  primul în plan vertical şi cel de-al doilea în anvelopa din partea stângă, spate. În urma focurilor de armă nu au rezultat victime”, se arată în comunicatul IPJ Olt.

Sursa citată menţionează că în cele din urmă  poliţiştii au imobilizat şi identificat conducătorul auto. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că bărbatul, în vârstă de 20 de ani, din comuna Pârşcoveni a condus autoturismul respectiv având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0.89 miligrame la litrul de alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

El este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments