Un sat din Giurgiu a fost plasat in carantină

Un sat din Giurgiu a fost plasat in carantină

Astăzi, 22.07.2020, începând cu ora 17.00, potrivit DSU, se instituie carantină zonală în localitatea Cartojani, comuna Roata de Jos, din județul Giurgiu.

Localitatea Cartojani intră în carantină, 14 zile, după ce au fost înregistrate 32 de persoane infectate cu COVID-19 prin transmitere comunitară, la o populație de 3.600 de locuitori, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate la fața locului, identificându-se un număr de 37 de persoane care au intrat în contact direct cu unul din cazurile menționate mai sus. Astfel, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare. Se pare că o parte dintre persoanele afectate ar fi participat la o petrecere pe Litoral.

În zona de carantină se instituie mai multe măsuri obligatorii pentru toate persoanele care locuiesc permanent sau doar tranzitează zona: este permisa intrarea, respectiv iesirea pentru transportul de marfa, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime si resurselor necesare desfasurarii activitatilor economice, precum si aprovizionarii populatiei pe baza documentelor justificative care să indice scopul si destinatia transportului.

De asemenea, se permite intrarea/ ieșirea din localitate a persoanelor care nu locuiesc aici, pentru activități economice, în domeniul ordinii publice, situațiilor de urgență sau din punct de vedere sanitar, farmaceutic sau în domeniul sanitar – veterinar, administrației publice locale, asistență socială și judiciar, dar și pentru asigurarea continuității serviciilor publice.

Menționăm faptul că  o altă localitate va intra în carantină, începând cu ora 22: comuna Gornet din Prahova, unde au fost depistate pozitiv cu COVID-19, 7 persoane din cele 2.800 care trăiesc în localitate.

Decizia urmează să fie aprobată prin ordinul secretarului de stat în MAI, Raed Arafat.

Amintim faptul că, potrivit noii legi care a intrat în vigoare marți 21 iulie, se impune luarea măsurilor de carantinare, dacă numărul infectărilor este de 3 persoane la mia de locuitori.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.