Un primar prahovean reclamă dispariţia de bani şi bunuri dintr-o cutie de valori, paguba fiind estimată la 500.000 euro

Date:

primar Plopu, Adrian BalasescuPrimarul localităţii prahovene Plopu, Adrian Bălănescu, a reclamat dispariţia unei importate sume de bani şi a unor bunuri dintr-o cutie de valori închiriată la o unitate bancară din municipiul Ploieşti, paguba fiind estimată la o jumătate de milion de euro, sesizarea fiind făcută la o zi după ce un alt prahovean a depus la Poliţie o reclamaţie similară care viza aceeaşi bancă.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, luni, că poliţiştii au deschis o anchetă după ce un bărbat a reclamat dispariţia unei importante sume de bani şi a unor bunuri dintr-o casetă de valori închiriată la o unitate bancară din Ploieşti.
„Sesizarea a fost făcută vineri, adică a doua zi după primul incident de acest gen care a avut loc săptămâna trecută. Reclamaţia viza dispariţia unei importante sume de bani şi unor bunuri dintr-o casetă de valori închiriată la aceeaşi unitate bancară ca şi în primul caz“, a declarat Brezeanu.
Surse apropiate anchetei au afirmat că cel de-al doilea reclamant este primarul localităţii prahovene Plopu, democrat-liberalul Adrian Bălănescu.
Contactat telefonic, Bălănescu a declarat pentru AGERPRES că a sesizat dispariţia banilor şi a bunurilor vineri după-amiază, valoarea pagubei fiind estimată la 500.000 de euro.
El a precizat că a închiriat acea casetă de valori în anul 2006 şi că banii şi bunurile (un kilogram de aur în bijuterii şi lingouri) pe care le avea depozitate au fost strânse „pe parcursul vieţii“.
De asemenea, Bălănescu a declarat că banii proveneau din munca lui şi a familiei sale, din vânzări de terenuri şi dividende.
Un alt bărbat a reclamat joi că i-au dispărut bani şi bunuri dintr-o casetă de valori închiriată la aceeaşi unitate bancară din centrul Ploieştiului, el susţinând că valoarea totală a pagubei se ridică la aproximativ 200.000 de euro.
Surse din rândul anchetatorilor au precizat că reclamantul închiriase o casetă de valori la o sucursală bancară din centrul Ploieştiului.
Conform surselor citate, bărbatul a fost audiat la sediul Poliţiei. În timpul audierilor acesta a revenit asupra declaraţiei modificând valoarea pagubei anunţate iniţial.
În ambele cazuri au fost deschise anchete care sunt în curs de desfăşurare.
Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...