Un primar a fost condamnat de Judecătoria Curtea de Argeș pentru transport ilegal de lemne

Cele mai citite

Primarul Cristian Hristu-Dică, membru al Partidului Social Democrat (PSD) și în al treilea său mandat în comuna Vlădești din județul Argeș, a devenit primul primar din țară condamnat pentru transport ilegal de materiale lemnoase, cu un volum de peste 10 metri cubi, fără documente specifice.

Pe data de 27 octombrie 2020, polițiștii și reprezentanții Gărzii Forestiere l-au identificat pe primar în timp ce transporta lemne fără acte, utilizând autocamionul care aparținea familiei sale. S-a constatat că transportul a constat în 38,73 metri cubi de fag și brad, realizat ilegal. Ulterior, în noiembrie 2021, procurorii l-au trimis în judecată pentru încălcarea regimului silvic.

La data de 25 mai 2023, Judecătoria Curtea de Argeș l-a condamnat pe Cristian Hristu-Dică la o amendă de 15.000 de lei. Instanța i-a interzis, de asemenea, dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție publică. De asemenea, a fost dispusă confiscarea vehiculului compus dintr-o autoutilitară și două remorci. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

În baza art. 396 al. 1 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul DICĂ-HRISTU CRISTIAN, necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa de 15.000 lei amendă (200 de zile amendă cuantumul unei zile amendă fiind suma de 75 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport, prevăzută de art. 68 alin. 21 din Legea nr. 46/2008. În baza art. 67 alin. 1 C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., pe o perioadă de 2 ani, de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri…”, se arată în hotărârea Judecătoriei Curtea de Argeș.

După ce inculpatul va face apel, dosarul va fi înregistrat pe rolul Curții de Apel Pitești. Dacă până pe 26 octombrie 2023 nu se va da o soluție finală, cauza ar putea fi afectată de prescripție, fiind împlinit termenul de trei ani de la săvârșirea faptei. Astfel primarul ar putea beneficia de prescripția răspunderii penale.

Pe data de 27 octombrie 2020, Cristian Dică-Hristu a fost depistat în trafic în comuna Corbi, transportând peste 38 metri cubi de lemne fără documente legale. Primarul a explicat că se afla la volanul camionului deoarece firma soției sale, pentru care se realiza transportul, nu avea un șofer disponibil.

După ce primarul a fost prins transportând ilegal lemne, polițiștii au efectuat verificări în ziua următoare, pe 28 octombrie 2020, la firma care efectua transportul de lemn. Au fost constatate noi încălcări, iar în final au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 13.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Scene de groază la Dobroești

Un individ de cetățenie turcă, surprins în timp ce vandaliza mai multe obiecte de mobilier urban într-un parc din...

Alte articole din aceasta categorie