Un poliţist din Giurgiu a fost trimis în judecată pentru fraude de 1,4 milioane de lei

Cele mai citite

Marius Niculae Pencea, un poliţist din Giurgiu, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene. Acesta ar fi obţinut ilegal peste 1,4 milioane de lei.

Poliţistul şi-a deschis o firmă pe numele mamei sale, apoi şi-a folosit funcţia pentru a obţine contracte şi fonduri europene.

Pentru săvârşirea infracţiunilor de:

  • folosire documente ori declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene,
  • efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi
  • fals în înscrisuri sub semnătură private, poliţistul a fost trimis în judecată.

Alături de poliţist a fost trimisă în judecată şi mama sa, o altă peresoană fizică, precum şi firma SC Gabimar Trans SRL.

„În perioada 2013 – martie 2019, inculpatul Pencea Niculae Marius ar fi controlat ca un adevărat administrator societatea SC Gabimar Trans S.R.L, înfiinţată pe numele mamei sale, şi ar fi efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ în sensul legii, incompatibile cu funcţia deţinută, respectiv cu statutul de ofiţer de poliţie”, arată DNA.

În felul acesta, procurorii susțin că polițistul ar fi obținut bani, bunuri, foloase necuvenite provenite din încasările şi dividendele societăţii (profitul total declarat obţinut pentru perioada 2013-2019 fiind de 601.629 de lei), cât şi alte foloase similare (decontarea din veniturile societăţii a combustibilului consumat pentru deplasările cu autoturismul personal).

În perioada iulie 2018 – februarie 2019, poliţistul şi firma sa, precum și cu ajutorul din partea unui al treilea inculpat, prin mai multe documente false şi inexacte, întocmite chiar de ei, în scopul asigurării îndeplinirii cerinţelor şi condiţiilor de eligibilitate, au fost obținute fonduri europene.

„Prin aceste demersuri S.C. Gabimar Trans S.R.L. ar fi obţinut pe nedrept 842.161 lei, reprezentând fonduri nerambursabile. În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 807.330 lei”, mai arată DNA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie