Un pasaj va fi construit la Brănești peste linia de tren București-Constanța cu bani din PNRR

Data:

Primăria comunei Brănești din județul Ilfov a realizat un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii infrastructurii de transport prin semnarea contractului cu antreprenorul român Tracon pentru proiectarea și execuția pasajului peste linia de tren București-Constanța (Magistrala M 800). Acest contract, parțial finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost atribuit pe data de 21 decembrie, la o valoare de 45,6 milioane lei, comparativ cu estimarea inițială din procedura de achiziție de 58 de milioane lei. Finanțarea prin PNRR acoperă 50% din costurile proiectului, conform informațiilor furnizate de Economedia pe 20 decembrie.

Tracon, constructorul care a finalizat cu succes lucrările la Pasajul Domnești (centura Capitalei), va semna, de asemenea, contractul pentru modernizarea lotului 5 al bulevardului Prelungirea Ghencea, un proiect derulat în colaborare cu CNAIR.

Pasajul planificat la Brănești se întinde pe o lungime de 450 de metri, iar termenul de execuție este de 18 luni. Obiectivul general al proiectului este de a fluidiza traficul rutier prin eliminarea blocajelor la bariera CF și de a asigura legătura eficientă între DN3 și Autostrada A2. Proiectul include un pasaj superior cu suprastructură mixtă din oțel și beton, terasamente din pământ armat și rampe de acces, precum și un drum de legătură între DN3 și pasaj peste linia CF, împreună cu bretelele corespunzătoare. De asemenea, se va amenaja o intersecție cu DN3 sub forma unui sens giratoriu.

În contextul blocajelor frecvente la bariera CFR din Brănești, proiectul vine în întâmpinarea nevoilor locale și regionale, asigurând o circulație mai fluidă și eficientă. Lungimea totală a pasajului, inclusiv bretelele și rampele, va fi de 450 de metri, iar termenul de execuție rămâne de 18 luni.

Este de menționat că achiziția de lucrări de construcție pentru realizarea acestui proiect este realizată prin încheierea unui contract de execuție lucrări, iar execuția lucrărilor se va desfășura pe o perioadă de 18 luni, conform ordinului administrativ de începere a execuției lucrărilor. Lucrările vor respecta cerințele impuse de caietul de sarcini și documentația tehnică aferentă. Proiectul va include lucrări precum amenajarea pasajului rutier, bretele aferente, drum de legătură între DN3 și pasaj, trotuare și piste pentru biciclete, precum și o intersecție cu DN3 sub forma unui sens giratoriu. Toate aceste elemente contribuie la asigurarea unei circulații rutiere sigure și eficiente în zona respectivă.

Peste linia de tren București – Constanța, Arcada a inaugurat Pasajul Drajna în luna mai, iar la Lehliu-Gară, CNAIR și CJ Călărași au încheiat un parteneriat pentru un alt proiect de pasaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...