Un parc eolian cu o capacitate de 250 MW, în Călărași, a primit avizul necesar

Cele mai citite

Potrivit datelor furnizate de operatorul de transport și sistem, proiectul eolian cu o capacitate de 250 MW din județul Călărași a obținut aviz tehnic de racordare (ATR) de la Transelectrica.

ATR-ul a fost emis pentru proiectul eolian de 250 MW în data de 28 aprilie. Conform informațiilor Transelectrica, data estimată pentru punerea în funcțiune a proiectului este 31 decembrie 2025. Parcul eolian va fi situat în localitatea Gurbăbești, județul Călărași, și va fi conectat la rețeaua Transelectrica.

Compania responsabilă de derularea proiectului este Gura Ialomiței Solar. Fondată acum doi ani, această firmă este deținută în proporție de 70% de către RNVQ FCR, o companie din Portugalia, și restul de 30% de către Offnet SRL, o companie românească. Offnet SRL este cunoscută ca acționar în mai multe companii din domeniul energiei regenerabile.

RNVQ FCR este un vehicul financiar înființat în 2021, care are ca scop finanțarea proiectelor regenerabile în Europa de Est pe o perioadă de zece ani. Acesta este controlat de către Onon Partners, un fond de investiții din Portugalia. Informațiile despre Onon Partners sunt limitate, dar se știe că este reglementat de Comisia de Valori Mobiliare din Lisabona.

În prezent, România se află în ceea ce se numește al doilea val al energiei regenerabile. Conform datelor oficiale furnizate de Transelectrica, sunt în curs de avizare proiecte cu o capacitate totală de 50.000 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O tânără a fost accidentată mortal de un camion la Jilava

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:15. IPJ Ilfov a fost informat despre un incident în care un...

Alte articole din aceasta categorie