Un ofițer de poliție din Buzău, premiat de EUROPOL. El este „Analistul operațional de informații al anului 2024”

Data:

Comisarul Vlad Olaru, ofițer de poliție din Buzău, a fost premiat de EUROPOL ca „Analistul operațional de informații al anului 2024”, un titlu care recunoaște excelența în domeniul analizei operaționale de informații. Distincția a fost acordată pentru contribuțiile sale remarcabile în combaterea criminalității transfrontaliere, în special în soluționarea unui caz de trafic de persoane cu ramificații în Irlanda și Regatul Unit.

Premiul a fost împărțit între Vlad Olaru și reprezentanții Poliției din Spania, însă aportul său a fost considerat hotărâtor în prinderea infractorilor implicați în rețeaua de trafic. Contribuția sa a constat în furnizarea a 12 rapoarte analitice complexe care au detaliat activitatea infracțională a suspecților, ducând la reținerea a cinci inculpați și plasarea sub control judiciar a altor patru. De asemenea, Olaru a contribuit la organizarea și desfășurarea a 17 percheziții în România și două în Irlanda, care au dus la descoperirea unor sume de bani, bunuri și droguri.

Analizele lui Olaru au permis identificarea circuitelor financiare utilizate de rețea pentru a ascunde proveniența ilicită a fondurilor și beneficiarii reali ai acestora. În urma acțiunilor de investigare, s-a impus sechestrul pe șase imobile și autoturisme, pentru o valoare totală de aproape 1 milion de euro și lire sterline.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL