Un nou operator feroviar conectează Buzăul cu principalele rute din România. Ferotrafic TFI va utiliza trenuri din Israel, care pot atinge viteze de până la 180 km/h și sunt apreciate pentru timpii de parcurs reduși și confortul oferit.

Data:

Noul program de „Mersul Trenurilor” pentru 2024-2025 aduce o schimbare semnificativă în transportul feroviar din România, odată cu intrarea operatorului privat Ferotrafic TFI pe piață.

Aceasta va opera pe mai multe rute de lung parcurs, începând din 15 decembrie 2024, după obținerea licenței în primăvara anului 2024. Compania, cu sediul în Iași, va deservi traseele București Nord – Buzău – Suceava, București Nord – Tecuci – Iași, și Suceava – Buzău – Constanța – Mangalia (în perioada estivală).

Ferotrafic TFI va utiliza trenuri diesel model IC3, achiziționate din Israel, care pot atinge viteze de până la 180 km/h și sunt apreciate pentru timpii de parcurs reduși și confortul oferit.

Compania a achiziționat 33 de astfel de trenuri și se va axa în special pe rutele din Moldova, o zonă slab acoperită de alți operatori privați. Noile trenuri vor circula pe timp de zi, cu timpi de parcurs sub 6 ore pe traseul București Nord – Suceava, oferind o alternativă rapidă și modernă la actualele servicii de transport feroviar.

Acest pas marchează diversificarea ofertei de transport feroviar din România, într-un moment în care industria încearcă să se modernizeze și să devină mai atractivă pentru călători.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL