Un grup infracțional organizat care opera o reţea de trafic de persoane şi minori în Bucureşti şi Ilfov a fost destructurat de DIICOT

Data:

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au destructurat un grup infracţional organizat suspectat de trafic de persoane şi minori în Bucureşti şi Ilfov.

Conform informaţiilor furnizate, gruparea constând din patru persoane acţiona în scopul obţinerii unor beneficii materiale din exploatarea sexuală a victimelor, inclusiv practicarea prostituţiei în ţară şi în străinătate. Victimele, în număr de opt, erau supuse constrângerilor fizice şi psihice, menţinute în stare de dependenţă materială și manipulate afectiv (metoda loverboy).

Investigaţiile au dezvăluit că una dintre femei a fost ţinută închisă timp de mai multe zile într-o locuinţă, fiindu-i interzisă comunicarea cu familia sau alte persoane, aceasta fiind privată astfel de libertate în mod ilegal. De asemenea, gruparea a recrutat și o minoră, profitând de sentimentele acesteia faţă de unul dintre suspecţi, pentru a o exploata sexual.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost confiscate dovezi relevante, printre care înscrisuri, telefoane mobile și alte mijloace de probă.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...