Un grup de cămătari care opera în mai multe regiuni din România, inclusiv Braşov, Bucureşti, Argeş, Prahova şi Ilfov, a fost destructurat de autorităţi

Cele mai citite

Aceşti infractori erau implicaţi nu doar în practicarea camătăriei, ci şi într-o activitate ce implica traficul de femei. În timpul percheziţiilor, poliţia a descoperit aproximativ 150.000 de lei ascunşi sub saltelele suspecţilor.

Poliţiştii din Braşov, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, au desfăşurat o operaţiune amplă pe data de 24 octombrie, în cadrul căreia au efectuat 16 percheziţii domiciliare în judeţele Braşov, Argeş, Prahova, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. Această acţiune face parte dintr-un dosar penal ce priveşte multiple infracţiuni, cum ar fi şantaj, camătă, proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Conform declaraţiilor agentului şef principal Daniel Zontea, purtător de cuvânt al IPJ Braşov, investigaţiile au dezvăluit că în perioada ianuarie-octombrie 2023, persoanele bănuite de proxenetism ar fi facilitat practicarea prostituţiei de către numeroase femei, atât în judeţul Braşov cât şi în alte zone. De asemenea, unul dintre suspecţi cu privire la camătă ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi între 20% şi 40%. Într-un caz, s-a constatat că o persoană bănuită a condus un autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

În urma percheziţiilor, autorităţile au confiscat bunuri, valori, înscrisuri, bijuterii şi sume de bani în valoare de aproximativ 150.000 de lei, precum şi un autoturism.

Un număr total de 17 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov în vederea audierii. Dintre acestea, 9 sunt cercetate penal, iar 7 dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore şi transferate la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Braşov. Cât despre celelalte 2 persoane, li s-a aplicat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cei 7 suspecţi reţinuţi urmează să fie prezenţi în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie