Un fost judecător de la Curtea de Apel Pitești lansează o nouă carte la Biblioteca Județeană Argeș

Cele mai citite

Cunoscutul magistrat argeșean Marius Andreescu, născut la Pitești în data de 11 februarie 1957, fost judecător la Curtea de Apel Pitești, doctor în drept și conferențiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universității din Piteşti, autor al mai multor cărți de drept constituțional și despre instituțiile publice, dar și al foarte multor cursuri universitare și a sute de studii de specialitate publicate în reviste din țară, SUA și Canada (New York, Boston, Montreal), erudit autor de studii filosofice și religioase, își va lansa, vineri, 10 noiembrie a.c., începând cu ora 13:00, la Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, o nouă carte.

Este vorba despre volumul de meditație juridico-filosofică intitulat ”Existența și Ființa. Jurnal de cugetări și reflecții”, despre care autorul ne dezvăluie că ”în unicul capitol al cărții, dar și în întreaga monografie, încercăm cîteva meditații, și consemnăm reflecții și cugetări patristice, teologice, ale unor oameni de știință, ale unor artiști și filosofi, precum și modestele noastre cugetări asupra existenței și asupra vieții. Un element de noutate îl constituie tratarea din perspectiva interdisciplinară a problematicii abordate din punct de vedere: filosofic, teologic și juridic. Ne adresăm tuturor cititorilor interesați, din toate categoriile profesionale, inclusiv teologilor și juriștilor, studenților, masteranzilor, doctoranzilor, dar și celor care doresc să cunoască aspecte esențiale ale existenței și ființei, ale civilizației și culturii contemporane”.

Ultimele articole

România va fi prezentă la cea de a 50-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Sofia

În perioada 5 - 10 decembrie, România va participa la cea de-a 50-a ediție a Târgului Internațional de Carte...

Senatorul Dănuț Bica (PNL): „Guvernările liberale au majorat de 3 ori pensiile în ultimii 4 ani!”

În decursul săptămânii trecute, președintele Klaus Iohannis a pus semnătura pe decretul de promulgare a proaspăt adoptatei legi a...

GALĂ ANIVERSARĂ A ASOCIAȚIEI OAMENILOR DE AFACERI ARGEȘ PENTRU A MARCA 20 DE ANI DE ACTIVITATE

Joi, 14 decembrie a.c., la Hotel Ramada Pitești, are loc GALA AOA Argeș.Ediția din acest an a evenimentului va...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ