Un fermier din Ialomița a suferit pierderi majore, deoarece porumbul proaspăt răsărit de pe o suprafață de 100 de hectare a fost complet distrus de ciori

Cele mai citite

Ciorile au distrus cultura de porumb a fermierului Adrian Tîrpe din Țăndărei, Ialomița, afectând o suprafață de o sută de hectare. Adrian Tîrpe este un fermier local cu o exploatație agricolă de 500 de hectare, dedicată cultivării grâului, porumbului și leguminoaselor. Din păcate, în acest an a suferit o mare pierdere din cauza invaziei ciorilor care au atacat culturile de porumb.

”Este primul an în care mi se întâmplă așa ceva. Ciorile mi-au mâncat tot porumbul care a răsărit pe o suprafață de 100 de hectare pe care am semănat-o. Porumbul era în curs de răsărire. Au consumat și boabele din pământ și plăntuțele care erau abia ieșite”, a spus fermierul ialomițean.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 80.000 de lei.

”Pe cele 100 de hectare distruse o să întorc cultura și o să pun floarea-soarelui, nu mai risc să pun porumb”, a încheiat fermierul ialomițean Adrian Tîrpe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Incident tensionat în sediul PSD Buzău între un consilier personal al unui parlamentar din Buzău și un membru PSD din cartierul Simileasca

Astăzi, în sediul PSD Buzău, a avut loc un incident tensionat, care s-a încheiat cu un schimb de replici...

Alte articole din aceasta categorie