Un cuplu din comuna Jilava, judeţul Ilfov, salvaţi de jandarmii din Bucegi

Un cuplu din comuna Jilava, judeţul Ilfov, salvaţi de jandarmii din Bucegi

Astăzi, 10 noiembrie, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit  în urma unui apel telefonic la 112, pe un drum forestier din munţii Bucegi, pentru a sprijini două persoane aflate în dificultate.

Doi turişti, soţ şi soţie, în vărstă de 59, respectiv 55 de ani, din comuna Jilava, judeţul Ilfov, se deplasau cu autoturismul pe DJ 714 Moroeni-Peştera şi intenţionau să ajungă la Cascada 7 Izvoare. Din păcate, la un moment dat, cei doi s-au abătut de la traseu şi au intrat cu maşina pe un drum forestier, pe care au mers aproximativ 4 km şi au intrat pe un drum impracticabil.

„După puţin timp au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza vegetaţiei umede şi a necunoaşterii zonei. Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au constatat că turiştii nu necesită acordarea măsurilor de prim-ajutor, i-au ajutat să întoarcă autovehiculul şi i-au condus până la DJ 714, de unde aceştia au plecat spre Bolboci”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmboviţa.

Totodată, jandarmii montani i-au informat pe cei doi că zona unde au intrat se află în imediata apropiere de o hrănitoare pentru animale sălbatice, iar aceasta putea reprezenta un risc major pentru siguranţa şi sănătatea lor, dacă urşii îşi făceau apariţia.

Turiştii aflaţi în dificultate în munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.