Un conducător auto din Republica Moldova, denunţat pentru că a încercat să ofere mită poliţiştilor

Un conducător auto din Republica Moldova, denunţat pentru că a încercat să ofere mită poliţiştilor

Un conducător auto din Republica Moldova este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi refuz de recoltare a probelor biologice, după denunţul agenţilor de poliţie din cadrul Biroului Rutier Călăraşi.

Luni seară, în jurul orei 18.00, poliţiştii rutieri au oprit în trafic pe strada Prelungirea Bucureşti, din municipiul Călăraşi, un autotren înmatriculat în Republica Moldova, a cărui masă maximă autorizată nu permitea accesul prin oraş. Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta refuzând.  Ulterior, şoferului s-a adus la cunoştinţă faptul că urmează să fie condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.

Pentru a fi lăsat să plece şi de a nu i se recolta probe biologice, bărbatul a încercat să le ofere poliţiştilor, cu titlu de mită, suma de 400 de dolari. Poliţiştii au înregistrat discuţia cu aparatul tip body-cam şi au procedat la anunţarea de îndată a conducerii unităţii.

Totodată, în cauză, s-a procedat la anunţarea procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi a Serviciului Judeţean Anticorupţie, urmând ca cercetările să fie preluate de aceste structuri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments