Un caz de botulism a fost depistat în Prahova

Data:

Un bărbat care a consumat conserve de pește expirate în Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, fiind diagnosticat cu botulism. Acesta a relatat medicilor că a consumat conserve de pește, iar în ziua următoare au apărut primele simptome. Tratamentul necesar, antitoxina botulinică, a fost obținut de la un spital din Republica Moldova.

Pacientul, în vârstă de 51 de ani și domiciliat în orașul Urlați, a consumat două conserve de pește pe data de 9 aprilie, manifestând primele simptome în ziua următoare, a declarat directorul medical al Spitalului Județean Ploiești, Andrei Ilinca, pentru News.ro.

Inițial, individul s-a prezentat la Spitalul Orășenesc Urlați, unde i s-a administrat tratament pentru simptomele digestive. Ulterior, în timpul tratamentului, au apărut și simptomele neurologice, cum ar fi dificultăți la înghițire și afectarea pleoapelor, ceea ce a determinat transferul său la spitalul din Ploiești.

Personalul medical de la Spitalul Județean a solicitat antitoxina botulinică, însă deoarece aceasta nu era disponibilă în România, spitalul a primit două doze de la Spitalul de Boli Infecțioase din Chișinău.

Pacientul se află internat în Secția de Boli Infecțioase din Ploiești și a primit o doză de antitoxină cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, prezentând îmbunătățiri în starea sa de sănătate.

Marți, va fi adusă și a doua doză de antitoxină de la spitalul din Republica Moldova la Ploiești.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...