Un buzoian este cercetat pentru infractiuni economice

Data:

Ramnicean cercetat pentru infractiuni economice
Ramnicean cercetat pentru infractiuni economice

In cadrul activitatilor desfasurate de politistii de investigare a fraudelor de la Politia Municipiului Ramnicu Sarat pe linia prevenirii si combaterii activitatilor ilicite cu produse cerealiere, au fost efectuate verificari la cinci societati comerciale de pe raza municipiului si a comunelor limitrofe.

La una dintre firmele controlate s-a constatat ca administratorul, un ramnicean in varsta de 58 de ani , nu a inregistrat in evidenta contabila veniturile obtinute din vanzarea cantitatii de 107 tone de porumb, sustragandu-se astfel de la plata impozitelor si taxelor catre bugetul de stat.

Cu ocazia verificarilor efectuate la sediul societatii, a rezultat ca in luna octombrie 2009 a fost comercializata cantitatea de 107 tone de porumb catre o alta societate din tara, in schimbul sumei de 37.450 de lei.

Totodata, s-a stabilit ca la data efectuarii tranzactiei nu au fost emise documente de vanzare, intreaga cantitate de porumb fiind vanduta pe baza de borderou de achizitie.

Impotriva administratorului s-a inceput urmarirea penala sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscala si folosire a creditului societatii in interes personal, fapte prevazute si pedepsite de Legea nr.241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...